Over ons

De Tom Schilder Handbalskoal is een initiatief van de gouden generatie tophandballers in Volendam. Met onze inzet en die van diverse oud-handbalsters willen wij iets terug doen voor het lokale en regionale handbaltalent van de toekomst. Wij zijn dankbaar voor wat handbal ons heeft gebracht (en in veel gevallen nog altijd brengt).


Los van succes op het veld heeft dit vooral ook te maken met plezier en lol, unieke binnenlandse en buitenlandse reizen op plekken waar je als toerist nooit komt, leren omgaan met tegenslag, keuzes leren maken, het opbouwen van een vrienden en kennissen kring binnen en buiten de club, leren omgaan met extreme spanning, teambuilding, etc.).


We willen de opgebouwde ervaringen graag overdragen aan anderen zodat deze niet verloren gaat. De ontwikkeling van de handballer/handbalster staat hierbij centraal. Wij geloven dat het bij talentontwikkeling niet alleen gaat om handbalkwaliteiten, maar ook om ontwikkeling van de mens. Hierbij staat plezier in het spelletje voorop, want het handbalspelletje blijft voor ons het mooiste wat er is.

Onze trainers en ambassadeurs

Gerrie Eijlers

Frenk Weber

Dirk Tuip

Herman Tol

Marco Beers

Sylvia Zwarthoed

Marco Woltersom

Jan Bond

Tom Schilder

Claus Veerman

Pim Ligthart

Ron Tol

Bill Duin

Randy Duin

Joey Duin

Jeroen Weber

Jenny Hoogland

Natasja Beemsterboer

Jan Kes

Anja Tol